Az oregano olaj gombaölő tulajdonságairól

Az oregano illóolajat az oregano növényből vonják ki egyfajta gőzölési eljárással. A földes, aromás folyadék koncentrált formában tartalmazza az oregano gyógyító tulajdonságait, így nemcsak az olasz konyhában, de gombaellenes, antibakteriális, antiparazitikus szerként is használják. Az oreganoolaj emellett a gombás fertőzések hatékony kezelésére is alkalmas, de persze mindig egyeztessünk kezelőorvosunkkal, mielőtt egy kivonatot rendszeresen használni kezdenénk.

oregano-candida

Jeanne Rose aromaterapeuta szerint a tapasztalt gyógyítók belső használatra írják fel az oregano olajat az influenza kezelésére, a baktériális fertőzések gyógyítására és a menstruáció megkönnyítésére. Leggyakrabban ezt az illóolajat külsőleg használják, nagyon hígított formában, hogy elkerüljék az irritációt. Rose a gombás fertőzések helyi kezelésére ajánlja, valamint a fejtetű, a rüj kiiratására, illetve a cellulitisz megszüntetésére. Inhalálószerként gyógyítja a hörghurotot és más légúti betegségeket is. A Drugs.com szerint az oregano olaj 71%-a fertőtlenítő vegyületeket tartalmaz, így fenolok, beleértve a timol és a karvakrolt, tartalmaz.

Oregano olaj a candida ellen

A New York-i Egyetelm Langona Medical Center szerint az oreganoolajat belsőleg is lehet használni, méghozzá a Candida visszaszorítására. Az élesztőgombák okozta fertőzések olyan kellemetlen tünetekkel járnak, mint az asztma, ízületi gyulladás, fejfájás, fáradtság stb., de ezeket hatékonyan meg lehet szüntetni az oreganoolaj fogyasztásával, mivel belsőleg is képes fertőtleníteni a szervezetet.

Mivel az oreganoolaj képes elősegíteni a mesntruációt, ezért a terhes nők mindenképpen kerüljék a fogyasztását bármilyen formában. A külső fgombás fertőzések kezelésére egy csepp oreganolajat keverjünk össze mandulaolajjal vagy olívaolajjal és ezt a készítményt dörzsöljük be a körömbe, a fejbőrbe, az érintett bőrfelületre, ahol maga a gombás fertőzés megjelenik. Mivel az oreganoolaj rendkívül erős, ezért csak óvatosan és nagyon hígítva használjuk az érzékenyebb bőrfelületek kezelésekor.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!